fbpx

Deprecated: Elementor\Scheme_Color har upphört sedan version 2.8.0! Använd Elementor\Core\Schemes\Color istället. in /home/arostakfas/domains/arostakfasad.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5051

Deprecated: Elementor\Scheme_Typography har upphört sedan version 2.8.0! Använd Elementor\Core\Schemes\Typography istället. in /home/arostakfas/domains/arostakfasad.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5051

Estetiskt tilltalande

Det blir som nytt och är vackert att vila ögonen på. Plus att värdet på din bostad/ fastighet stiger.

10 års garanti

Vi lämnar 10 års garanti när vi målar ditt tak! Vänta inte – låt ditt tak bli som nytt igen!

Mindre miljöpåverkan

Ett takbyte ger tonvis med skräp. Vår metod ger en skottkärra skräp.

Översyn

Vi kontrollerar så det inte finns några trasiga takpannor eller andra eventuella problem. Hittar vi en trasig panna byter vi naturligtvis ut denna.

Tvätt

Taket tvättas med en speciell högtrycksutrustning. Endast kallvatten används. Hängrännor och stuprör rengör vi alltid.

Grundmålning/ impregnering

Efter en grundlig och noggrann tvätt förseglar vi takpannorna. Detta tätar porerna i pannan så fukt inte kan tränga in. Behandlingen motverkar tillväxt av mossa och alger.

Målning

Att måla taket ger en fräschare och nyare look och skapar en ny slitstark vattenavvisande skyddsyta. I samband med målning kan du välja att byta färg på taket.

Våra standardkulörer

Takmålning i Västerås med omnejd!

Ett målat tak får en ny slitstark och skyddande yta som motstår väder och vind. Det blir nästan som nytt och är vackert att vila ögonen på. Stora temperaturskillnader, sol och regn sliter hårt på taket, som riskerar att få fukt- och frostskador. Detta kan avhjälpas med professionell taktvätt och takfärg.

Arbetet med tvätt och målning tar två till fem arbetsdagar, så du slipper ett långvarigt byggkaos, tiden beror på storlek på tak. Rengöringen görs med en särskild högtryckstvätt som avlägsnar alger och smuts och efterlämnar en fullständigt ren yta. Efter tvätt impregnerar vi taket och låter det torka några dagar. När taket har torkat målas det två till tre gånger med önskad kulör. Men innan vi ens börjar tar vi alltid en titt på dina takpannor samt underlaget. 

Därför ska du måla dina takpannor

Takmålning, takmålning, takmålning. Vad är hela grejen med det egentligen? Varför är det så viktigt?

Jo, med tiden så slits ytskiktet ner på dina takpannor. Sol, regn, snö, vind och olika typer av påväxt bryter ner ytskiktet och tar bort takpannans funktion.
Med ett försämrat ytskydd riskerar man att även tätskiktet under takpannorna tar skada och på sikt kan det orsaka både fuktskador och andra typer av kostsamma skador.

Genom en utförlig taktvätt och takmålning återställs takets grundskydd, och takpannorna får ett förnyat skydd. Detta leder till ett hållbart och tryggt tak med flera års livslängd.


Tack vare beprövade metoder och flera års kompetens inom målning av tak och takpannor ser vi till att våra kunder får det absolut bästa upplägget för sina takpannor.

Inte bara takpannor...

Givetvis målar vi inte bara takpannor. Vi målar även plåttak, eternit och fasader. 
Vi målar allt på utsidan av din kåk vid behov men vi riktar in oss på tak och fasad i förstahand. 

Vill du måla taket och fasad samtidigt så kan du boka med fönster, dörrar, staket och andra ytor som du vill ha målade.

Taktvätt i Västerås

Klimatet vi har i Sverige med hög luftfuktighet och få antal soltimmar per år gör att mossa, alger, lav, svamp och mögel utvecklas på taken. Ett helt nytt tak kan redan efter 10 års tid vara svårt angripet och börjat ta stryk på papp och läkt vid dåligt underhåll. Detta medför risker och i värsta fall måste man byta hela taket vilket är väldigt kostsamt.

För att ditt tak ska hålla sig rent och fritt från angrepp så rekommenderar  vi ett underhåll med rätta medel och behandlingar. Det förlänger inte bara livslängden på ditt tak utan värdet på din bostad ökar och ger ett mycket bättre intryck för både dig och dina besökare. Eller vid en försäljning av bostaden.

  • Taktvätt – förlänger livslängden på ditt tak
  • Grönfri behandling – förlänger livslängden på ditt tak
  • Takmålning – Ett nytt ytskikt på ditt tak ökar livslängden med 10-15 år
Taktvätt Västerås

Senaste nytt