fbpx

Takmålning i Hallstahammar

Takmålning som förlänger livet på ditt tak

Ett målat tak får en ny slitstark och skyddande yta som motstår väder och vind. Det blir nästan som nytt och är vackert att vila ögonen på. Stora temperaturskillnader, sol och regn sliter hårt på taket, som riskerar att få fukt- och frostskador. Detta kan avhjälpas med professionell taktvätt och takfärg.

Arbetet med tvätt och målning tar i snitt en arbetsvecka, självklart beror det på olika faktorer men du slipper ett långvarigt byggkaos, tiden beror bland annat på storlek på tak. Rengöringen görs med en särskild högtryckstvätt som avlägsnar alger och smuts och efterlämnar en fullständigt ren yta. Efter tvätt impregnerar vi taket och låter det torka några dagar. När taket har torkat målas det två till tre gånger med önskad kulör. Men innan vi ens börjar tar vi alltid en titt på dina takpannor samt underlaget.

Är du intresserad av takmålning i Hallstahammar så kan du ringa eller maila oss så tar vi och bokar in en besiktning av ditt tak. Sen kommer offert på mailen som du får ta ställning till. 

Takunderhåll i Västerås

Takbesiktning

Taktvätt hallstahammar

Grundering / försegling

Takmålning i Hallstahammar

Takmålning i Hallstahammar

Vi utför takmålning i Hallstahammar med omnejd. Vi använder oss av hetvatten samt kvalitetsfärg som vi lämnar 10 års garanti på.

Vill du ha ditt tak målat av oss är du välkommen att kontakta oss. 

Utöver takmålning så gör vi lite annat måleri relaterat så som fasadmålning i Hallstahammar, tapetsering och annat måleri.

Nåt som blivit populärt är att måla både tak & fasad i samma veva och även tex fönster och andra detaljer så har man ett helt “nytt hus” enligt ögat åtminstone.

 

Taktvätt i Hallstahammar

Klimatet vi har i Sverige med hög luftfuktighet och få antal soltimmar per år gör att mossa, alger, lav, svamp och mögel utvecklas på taken. Ett helt nytt tak kan redan efter 10 års tid vara svårt angripet och börjat ta stryk på papp och läkt vid dåligt underhåll. Detta medför risker och i värsta fall måste man byta hela taket vilket är väldigt kostsamt.

För att ditt tak ska hålla sig rent och fritt från angrepp så rekommenderar  vi ett underhåll med rätta medel och behandlingar. Det förlänger inte bara livslängden på ditt tak utan värdet på din bostad ökar och ger ett mycket bättre intryck för både dig och dina besökare. Eller vid en försäljning av bostaden.

  • Taktvätt – förlänger livslängden på dina betongpannor / taktegel. Nån form av efterbehandling behövs för att hålla mossa och annan påväxt borta.
    Tvättas antingen med högtryck eller mekaniskt med skrapa och borste.
  • Grönfri behandling – förlänger livslängden på ditt tak skonsamt utan högtryck.
  • Takmålning – Ett nytt ytskikt på ditt tak ökar livslängden.  Tvättas med hetvatten innan målning.