fbpx

Frågor och svar

Här försöker vi ha svar på alla frågor. Inte alltid lätt så har du frågor så får du jättegärna maila eller ringa oss.

Frågor takmålning i Västerås

Ja. Detta är alltid medräknat i offert. Givetvis byter vi även pannor om nån skulle gå sönder när vi arbetar på taket.

Absolut kan man avända ROT på våra tjänster. Vi hjälper er med att ansöka om ROT.

Det finns många anledningar till att inte byta tak utan att istället renovera det befintliga taket och ge det nytt liv. Att renovera taket är en smidig och miljövänlig process och några fördelar listas nedan:
  • Väldigt kostnadseffektivt (upp till 75% billigare än att byta tak)
  • Höjer värdet på ditt hus
  • Snabbt och enkelt (1-3 dagar för en normalvilla)
  • Estetiskt tilltalande (Nytt Tak? är en kommentar som våra kunder ofta får)
  • Miljövänligt (Inga containrar eller betongavfall)
  • Förhindrar mossa och smuts att fästa

Våra priser baseras på takets skick, ålder, mossbildning, höjd mm. Vi offererar alltid priser vid förfrågan/inspektion – inga extra avgifter eller kostnader tillkommer på offererat belopp.
Priset du ser på offerten är även det slutgiltiga priset. Så länge inget frångår offerten.

Ett pris på målning av tak är svårt att skriva ut då alla tak har olika förutsättningar.

Vill du att vi byter panel i samband med fasadmålning så tar vi med det i offerten. Oavsett om det gäller 2 plankor eller hela väggar.

Vi kollar : 

Utvändigt

Utvändigt inspekteras takpannor, mängd smuts, alger, mossa mm, eventuella skador, läkt och underlagsmaterial, plåtar (ränndalar, stoser mm), hängrännor.

Syftet med inspektionen är att ge en bild av takets skick. Detta är grunden till offerten. Inspektionen kan inte ersätta en köpares undersökningsplikt.

1. Tegelpannor
Tegelpannor har är ett klassiskt material som kan spåras bakåt i tiden mer än 100 år tillbaka. Du känner lättast igen en tegelpanna på dess färg som i de flesta fall har en röd-orange ton. 
Tegelpannan är tillverkade av pressad lera som bränns för att få en stabil form och lång hållbarhet. Du känner enkelt igen en tegelpanna på dess ytstruktur som är ”slät” och pannan är ganska tunn, vilket även gör den skör när man belastar den på fel sätt. Tegelpannor målar vi ej.

2. Betongpannor
Betongpannan är den vanligaste takbeklädnaden i Sverige. Den har många fördelar. Så som kostnadseffektivitet och kvalitet. Det finns flera strukturvarianter på denna typ av takpanna, allt från obehandlad till både en och flera lagers beläggning (ackryllatfärg). Betongpannors struktur kan se olika ut beroende på varumärke, men många kan känna igen ”zanda-pannan” som blivit känd för sin goda hållbarhet baserat på mängden gods. I grunden är betongpannan väldigt lik, men de har olika typer av ytbehandling. Du kan oftast se om din panna är i bra eller i dåligt skick genom att titta på kulören på pannan. De tappar sin färg och ytan släpper ”det ramlar av grus från pannan”.

3. Plåttak
Ett plåttak kan ha olika design och struktur. Generellt är plåt ett kostnadseffektivt alternativ med lågt underhåll. Viktigt är att se till att ditt tak är väl fäst för att klara vårt svenska klimat.
Plåt kan målas om hur många ggr som helst innan man behöver ge sig in på ett byte.

Du kan absolut göra precis det vi gör helt själv utan vår hjälp. Givetvis rekommenderar vi dig inte att gå upp på taket om du inte har rätt kunskap och rätt utrustning.

Svaret är ja, Att använda högtryckstvätt är den effektivaste och miljövänligaste metoden.

Men innan du börjar så måste taket genomgå en noggrann kontroll så att undertaket och genomföring är i tillräckligt bra skick. Att använda enbart högtryckstvätt utan efterbehandling är inte att rekommendera. Då förstör man ytan och skyddet på takpannan och risken för frostsprängningar och läckage blir större.

Det finns inte ett korrekt svar på denna frågan, utan det är många faktorer som spelar roll.
Vi rekommenderar alltid att kolla taket minst 1 gånger per år.

Senaste nytt