fbpx

Fasadmålning i Västerås

I vårt klimat utsätts fasaden för stora påfrestningar. Därför är det viktigt att inte vänta för länge med ommålningen så satsa på att måla fasaden lite oftare än vad färgtillverkaren skriver på burken.
Vi hjälper er gärna med rådgivning och besiktning så att rätt behandling görs.
Vi utför fasadmålning på ett sätt som bevarar huset och tål påfrestningarna i vårt klimat.
 
Du som kund behöver inte hyra ställningar eller köpa färg, det sköter vi själva.
Det enda du behöver göra är att bestämma vilken kulör du ska ha på fasaden och att vi kommer överens om när vi ska starta fasadmålningen.
Fasadmålning i Västerås

Fasadmålning

Vi utför nymålning och ommålning av fasader eller väggar som behöver rustas upp. Många glömmer att måla under längre perioder och får senare ångra det när de måste göra dyrare renoveringar ändå. Alla saker som är ute och oskyddat får ordentliga påfrestningar av väder och vind. Våra målare i Västerås lindrar den här påfrestningen och om du hör av dig till oss så ger vi dig en kostnadsfri offert.

Vi ser inget arbete som för litet och inget är heller för stort så vi välkomnar därför vilket arbete du än har till oss.

Utvändig Målning

  • Utvändig målning – förändra din fasad för ditt hem enkelt genom att kontakta oss.
  • Du kanske vill skrapa ditt hus själv så sköter vi utomhusmålningen.
  • Eller så skrapar vi och du sköter själv utomhusmålningen.
  • Vi erbjuder våra kunder kompletta helhetslösningar inom måleri.
  • Söker du en målare Västerås, hallstahammar, surahammar, kolbäck? Oavsett omfattningen på uppdraget kan du anlita en kompetent målare hos oss på Aros Tak & Fasad.
  • Med rätt färgsättning kan du förändra ett helt rum, eller er fastighet. Så låt färgen komma till sin rätt.

Först tvättas fasaden för att, efter borttagning av gammal färg, grundas, mellanstrykas och färdigstrykas. Vid kulörbyte kan antalet färgpåstrykningar bli fler. På kulturhus används ofta linoljefärg vid målning av fasad då detta var en vanlig färg i äldre tider. Och en god regel vid ommålning av tidigare målade ytor är att välja samma färgtyp som ytan tidigare målats med.
Vi använder kvalitetsfärg från Alcro / Beckers men vi målar även med andra märken om du föredrar nåt specifikt märke.

Om befintlig fasad är i gott skick räcker det om vi gör en enklare fasadbehandling som oftast innebär högtryckstvätt och ommålning. Om fasaden är i sämre skick kan lagning av putsad yta behöva genomföras innan målning för bästa resultat. Beroende på vilken typ av målningsbehandling som ska utföras kan primer behöva användas och antal strykningar är beroende av målningsbehandling.
Primer används oftasts vid sugande underlag för att mätta och binda putsen så att färgen fäster bättre.

Först högtrycktvättas fasaden, oftast med rengöringsmedel såsom avfettning eller liknande. Om plåtfasaden är angripen av rost, skrapas och borstas rosten bort och sedan appliceras rostskyddsfärg på de angripna delarna. Innan rostskyddsfärgen har vi på en rostätare för att bli av med all rost. Därefter appliceras färg efter behov vilket normalt är två strykningar.

Vi utför olika grader av målningsbehandlingar beroende på fönstrets kvalitet. En fönsterrenovering kan innebära byte av rötskadat trä (hela eller delar), omkittning, byte av tätningslister, renovering av fönsterdetaljer, justeringar av gångjärn eller byte av fönsterhakar. Eller endast målning.
Vid målning av träfönster kan det ibland vara aktuellt med fullständig bortskrapning av befintlig färg, framförallt om det finns många gamla färglager. Sedan grundas, mellanstryks och färdigstryks fönstret.
På kulturhus används ofta linoljefärg vid målning av fönster eftersom denna färg tidigare använts som bas för traditionell färgtillverkning.

Passa på att måla taket i samband med fasadmålningen. Du kan lägga nytt ytskikt i samma kulör eller byta till en annan kulör.
Ett nytt ytskikt förlänger livet på ditt tak till en väldigt liten kostnad jämfört med att byta hela taket.
Ett målat tak kommer med 10 års garanti. Vilket i kort menas att färgen inte ska flagna, lossa eller på annat vis ta skada.

Vi målar alla slags plåt- och ståldetaljer som förekommer på en fasad, t.ex. fönsterbleck, takfot, hängränner och stuprör. Även ståldetaljer åtfinns i alla fastigheter, t.ex. räcken, ventilationsluckor, utsmyckningsdetaljer med mera. Om plåten är angripen av rost, skrapas eller borstas rosten bort och sedan appliceras rostskyddsfärg på de angripna delarna. Därefter appliceras färg efter behov, vilket normalt är två strykningar.

Vi utför alla vanligen förekommande måleriarbeten så som tapetsering, golvmålning med mera.
Vi åtar oss enbart andra måleriarbeten om du har bokat tex fasad eller takmålning, annars hänvisar vi dig gärna till nån av våra samarbetspartners.

Fasadmålning i Västerås

Börjar det bli dags för ny färg på fasaden? Härligt! Vi kommer gärna ut och hjälper dig med det, vi har arbetat med fasadmålning i många år och vi tycker fortfarande att det är bland dem roligaste uppdragen eftersom man får se hur fint det blir när man är färdig. Det är väldigt givande att måla om en gammal och sliten fasad, det får ofta huset att se 30 år yngre ut. Kontakta oss får frågor eller för en gratis offert!

Vi tummar aldrig på kvaliteten!

När du anlitar oss för att måla om din fasad eller för en tvätt så kan du känna dig trygg, vi ser alltid till att våra kunder är nöjda innan vi lämnar ett uppdrag. Kvalitet och yrkesskicklighet är våra ledord när vi arbetar och det kommer du att märka på resultatet! Skulle du inte vara nöjd efter utfört arbete så är det viktigt för oss att du berättar det så att vi kan förstå hur vi kan ge dig ett tillfredsställande resultat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Senaste nytt

Galleri